Ervaringen

Ik kwam bij Sandra omdat ik last had van boezemfibrilleren (onregelmatige hartslag), en ik merkte dat stress en ademhaling hier veel invloed op hadden. Verspreid over een aantal jaren zijn de adem sessies van Sandra onderdeel geweest van mijn bewustwordingsproces, waardoor ik een aantal beslissingen kon nemen die nodig waren om tot herstel te komen. Een goede ademhalingstechniek is inmiddels onderdeel geworden van mijn leven, ik kan het iedereen aanraden!

René van Ham (1963)
Berkhout

Even iets over adem in balans. Het is een goede oefening voor lijf en hoofd, je merkt dat deze ademhaling die je krijgt aangereikt wel wat met je doet. Ik doe het nu bijna 3 jaar en kom elke 3 maanden bij Sandra. Ik moet je wel zeggen dat je er zelf ook veel voor moet doen. Dan krijg en voel je een goed resultaat. Ik heb er veel baat bij, en beveel het bij iedereen aan.

Anneke Weel (1948)
Avenhorn

In 2021 ben ik bij Sandra terecht gekomen doordat ik dacht dat ik hartproblemen had. Maar dat was gelukkig niet zo. Het kwam door de manier waarop ik adem haalde. Te oppervlakkig, zodat ik gauw buiten adem was en gauw moe. Nu, na een poosje bezig te zijn bij Sandra, merk ik dat ik minder gauw moe ben en wat energieker in het leven sta. Dank Sandra, dat je mij geholpen hebt. Het is ook even een momentje voor mezelf. Heerlijk!

Ina Klaver (1952)
De Goorn

Sinds begin 2022 helpt Sandra mij met adem coaching. Bijna geheel blanco erin gegaan om te ervaren of dit mij rust zou kunnen geven. En dat doet het! Al een keertje een soort adem coaching gehad maar dat was niet wat ik zocht. Nu krijg ik persoonlijke begeleiding waarmee ik echt ervaar welke invloed ademhaling kan hebben op je houding en gevoel. Het is fijn dat wanneer de spanning oploopt in je lichaam en je ademhaling hier direct op reageert, je handvatten hebt die je kunt gebruiken. Na meerdere sessies merk ik dat de training die ik krijg helpt, automatisch schakel ik met mijn ademhaling en zonder na te denken hou ik controle. Een onrustig gevoel en “klotsende oksels” is verleden tijd, bedankt Sandra!

Klaas Beemster (1976)
De Goorn

Ik kwam ongeveer 2 jaar geleden bij Sandra. Ik kamp gauw met hyperventilatie, zoals toen ook weer. Sandra is een lieve en begripvolle vrouw, eerst even praten doet al wonderen, daarna begint de ademsessie. Sandra kijkt eerst hoe je eigen ademhaling is, dan volgt er muziek en terwijl je rustig ligt aanwijzingen hoe en waar je naar toe moet ademen. Zij helpt je daar mee, ik kreeg ook een massage van het middenrif, omdat ik die strak hield. Je zuurstofgehalte wordt ook bijgehouden, aan het begin en aan het einde van de ademhaling sessie. Ook werd mijn nek nog gemasseerd, omdat daar ook spanningen zaten. Het heeft me heel veel gebracht. Ik denk dat ik weer eens heen ga, gewoon omdat het goed voor me is voor mijn ademhaling en spieren ook te verzorgen en lief voor te zijn. Dank je Sandra.

Jolanda Braas (1960)
De Goorn

Ik had last van een verkeerde ademhaling. Ik ademde veel te hoog waardoor ik adem te kort kwam en vaak heel benauwd was. Na een aantal behandelingen van Sandra ging het stukken beter, soms heb ik er nog last van maar nu weet ik er mee om te gaan. Dus het heeft mij erg geholpen.

Frank Groot (1971)
Oudendijk

Dankzij de ademoefeningen bij Adem in balans/Sandra heb ik geleerd lager en dieper te ademen. Daarvoor waren mijn ademhalingen oppervlakkig, hoog en snel, wat me een gejaagd gevoel gaf en een opgeblazen buik veroorzaakte. Ook raakte ik bij wandelen en fietsen snel buiten adem. Ze heeft me geleerd hoe ik naar mijn buik moet ademen en ook hoe ik, door bewuster adem te halen, met minder ademteugen toe kan. Ik heb minder last van een opgeblazen gevoel, kan de geleerde ademhalingsoefeningen toepassen als ik me gejaagd voel en dat geeft rust. Tegen de op de Wim Hof gebaseerde begeleide ademhaling (uiteraard geen verplichting) zie ik van tevoren meestal een beetje op maar het brengt daarna zoveel ontspanning! Sandra begeleidt me op een rustige manier en luistert goed. Een bezoek aan Adem in balans ervaar ik als een groot cadeau, helemaal voor mij alleen. Na afloop ga ik “lichter” en ontspannen naar huis. 

Carla (1960)
Hoorn

Bijna 5 jaar geleden ben ik bij Sandra terecht gekomen met best wel pittige hyperventilatie klachten. Wat een verrijking, dat ik bij Sandra terecht ben gekomen, ben zo blij met Sandra, door haar heb ik mijn ademhaling weer onder controle en kom nog altijd om de 3 maanden bij haar, voor een goed gesprek, een adem training en daarnaast nog een stukje heerlijke ontspanning! Ik vind het een gave van Sandra, dat ze mij dit kan geven! Ben super blij met jou Sandra en raad het iedereen aan!

Anetta (1965)
Grosthuizen

Wat een mooie ervaring vandaag bij adem in balans. Toen ik binnen kwam voelde ik me direct op mijn gemak, door de sfeervolle ruimte en fijne energie van Sandra Koning. Tijdens de sessie gebeurde er fysiek heel veel, ik voelde tintelingen in vooral mijn rechter onderarm, kreeg kramp in mijn bovenbeen, had het plotseling heel koud, maar daarna had ik het heerlijk warm en was ik totaal ontspannen. Ik werd me heel bewust van mijn ademhaling. Bij de nabespreking ontdekte ik dat ik de hele tijd, helemaal nergens aan had gedacht! De hele tijd focus op mijn ademhaling, bewust van de zachte muziek, de kruidenachtige geur, en de aanwijzingen en aanrakingen van Sandra. Helemaal in het moment. Omdat ik me nu meer bewust ben van hoe ik adem, was de sessie voor mij heel waardevol. Er is ook een interessant vraagstuk naar boven gekomen, waar ik over na ga denken, of ik daar iets mee wil. Het was echt even “Me time”. Aanrader!

Sandra Lansue (1968)
Avenhorn

Ik had nog nooit eerder van ademhalingstherapie gehoord en dacht…ademhalen gaat toch vanzelf?? Totdat ik de stap nam om dit eens te ervaren en van te voren niet wist wat het met me zou kunnen doen. De sfeer bij Sandra; ‘veilig, geborgen, geen schaamte’. Op de behandeltafel vergeet je al snel dat je daar ligt, door het ooglapje, de prachtige muziek en geur op de achtergrond voel je snel op je gemak. Sandra heeft een hele fijne energie én stem, waardoor je haar zonder angst of twijfel kunt volgen. Door deze ademhalingstherapie ben ik mij bewust geworden ‘ik mag ademen’, ik durf meer te spreken, ik durf mijn stem te laten horen, ik kom meer voor mijzelf op waardoor ik nu veel prettiger en sterker in mijn schoenen sta, ik heb weer het gevoel; ‘ik mag er zijn’, ‘ik mag leven’, ‘ik mag ademen!!’

Brenda Schogt (1971)
Obdam

De eerste afspraak bij Sandra was direct raak. Mijn saturatie zat op 89 nadat ik op de fiets bij je was aangekomen. Dat zette mijn wereld wel even op zijn kop. Ik wist wel dat er iets niet goed was met mijn ademhaling, maar dat het zo erg was verbaasde mij wel enigszins. Je hebt toen een hoop vragen gesteld voor meer informatie voor de diagnose. Waar komt die hoge ademhaling vandaan? Nou daar waren we snel achter. Toen aan de slag en kijken wat we met de ademhaling konden doen. We hebben een paar keer geoefend met een betere ademtechniek. En ik ging met sprongen vooruit. Ondertussen ben ik veel uit gaan zoeken over ademhaling, wat het allemaal met je kan doen. Inefficiënt ademen komt dus vrij veel voor alleen worden we er maar zelden op geattendeerd. Sandra je hebt mij veel gebracht en denk er nog vaak aan terug hoe ik bij je kwam en hoe ik nu ben. Mijn dank is groot.

 

Edwin Pronk (1968)
Avenhorn