Wat is ademcoaching?

Door middel van ademcoaching ontdek je de helende werking door het gebruik van je eigen adem.

Verbonden (bevrijdend) ademhalen 

De verbonden ademhaling noemen we ook wel de natuurlijke ademhaling. Het is de ademhaling die we van nature als baby kennen. De verbonden adem herstelt de balans en leert om steeds weer terug te keren naar deze balans. 

Onbewust controleren en onderdrukken we met onze ademhaling emoties en gevoelens. Deze emoties gaan zich vastzetten in ons lichaam en blokkeren de energiestroom waardoor er uiteindelijk fysieke en emotionele klachten kunnen ontstaan. Denk aan stress, hyperventilatie, astma, angst, verdriet, boosheid, somberheid of pijnklachten. Met een diepe en verbonden ademhaling, waarbij het volledige ademhalingssysteem wordt geopend, kunnen in een ademsessie belemmerende emoties en fysieke klachten op zachte wijze worden geheeld. 

De ademsessie

Een ademsessie bestaat uit 3 fases. In de eerste fase analyseer ik de ademhaling en probeer ik je naar een verbonden open ademhaling te coachen (vanuit de buik, middenrif en borst). In de tweede fase adem je in een bepaald ritme, de actieve fase, waar je eventjes veel zuurstof opneemt en een sterke energiestroom op gang brengt. Hierbij gaan we “tonen” (klank produceren). De derde fase is de fase waarbij je een warme kruik op je buik krijgt en met sfeervolle muziek op de achtergrond nog even heerlijk kunt ontspannen. Tijdens de sessie draag je een ontspannend oogmasker om je volledig te kunnen concentreren op de ademsessie. De gehele ademsessie gebeurt met op de achtergrond mijn stem en passende muziek.

Voor een optimaal resultaat kunnen er meerdere sessies nodig zijn. De verwachting is dan ook dat na meerdere sessies men onbewust beter gaat ademen.

Een ademsessie ervaar je met (makkelijk zittende) kleding aan liggend op de massagetafel.

DSC04850
DSC04814
DSC04821